Natuurlijk Coachend Leiderschap

In deze expeditie ga je naar de jungle in Suriname. Je maakt unieke avonturen mee. Je  overnacht een paar keer in een klamboe in de jungle en je gaat vissen om eten te vangen. Het wordt een ‘back to the basics’ ervaring. Dat geldt ook voor het inhoudelijke deel. We starten bij jezelf. Zelfinzicht is de sleutel om jouw perceptie naar anderen te begrijpen. Vervolgens staan we stil bij hoe je meer kan overdragen aan je medewerkers. Hoe kun je hun zelf reflecterend vermogen aanspreken. In deze training leer je om beter verbinding te maken tussen je visie voor je organisatie en de ambities van je medewerkers. Je komt tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname.

Voor wie
Je bent een leidinggevende manager of directielid en je wilt groeien in het coachend leidinggeven. Bovendien ben je gezond en sportief ingesteld. Je kan 6 km binnen 1 uur lopen.

Resultaat
Je leert jezelf beter kennen en je kan anderen beter begrijpen. Je krijgt tools om het zelfsturend en oplossend vermogen van je team te vergroten. Je bent in staat om coachend leiding te geven volgens beproefde coaching methodieken.

Waarom wildernis
Wat je leert in deze unieke omstandigheden zal je hele leven bij blijven. Bovendien word je met jezelf geconfronteerd. Je gaat uit je comfortzone. Jouw bezoek aan het regenwoud zal bijdragen aan het behoud ervan. Minimaal 25% van de winst zal gaan naar behoud van het regenwoud via het WNF in Suriname. 

Ontwikkeling
Competenties op gebied van constructief feedback geven, inlevingsvermogen, resultaatgerichtheid, coachen. Bovendien is er aandacht voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Methodiek
Test en analyse
Na het intakegesprek worden je persoonlijke motivatie en leerdoelen vastgesteld. Om je persoonlijk profiel vast te kunnen stellen wordt een DISC test afgenomen. De uitkomsten van deze test geven inzicht in je personage met jouw sterke- en ontwikkelpunten. Door de toevoeging van 360° feedback wordt het beeld nog scherper. Vervolgens ga je coachende opdrachten uitvoeren waar jij op reflecteert. Je praktijk bevindingen zijn tevens input voor de training in Suriname.

Training
Je krijgt allereerst een ‘back to basics’ ervaring in een compleet andere wereld. Hierdoor kom je dichter bij jezelf. Naast theoretische inzichten krijg je ook nieuwe avontuurlijke uitdagingen met coachende opdrachten, steeds gevolgd door feedback van zowel degenen die worden gecoacht als van de trainer. Door het intensieve programma waarbij je elkaar nodig hebt ontstaat er een bijzondere band waarin je openhartige en eerlijke feedback kunt ontvangen. Aan het eind van de training stel je een coaching strategie op voor je medewerkers.

Afloop
Je gaat aan de slag met het versterken van draagvlak voor coachend leiderschap en het implementeren van je coaching strategie. Na een periode van ongeveer 1 maand ontmoeten we elkaar opnieuw in de vorm van een intervisie bijeenkomst. Indien gewenst kan er verdere ondersteuning worden geboden. 

Investering (excl. btw)
Deze investering is de moeite waard omdat je door de toepassing van het geleerde een verhoogd rendement van je medewerkers mag verwachten.
Test en materiaal € 750,- 
DISC test met persoonlijke toelichting, 360° feedback en trainingsmateriaal.
Training € 2.000,-    
Zo’n 4 trainingssessies gedurende de hele reis en een bijeenkomst na afloop.
Reis-en verblijfkosten € 900,-    
Alle kosten van verblijf, gids, excursies en binnenlandse vlucht.
Totaal € 3.650,-

Deze kostenraming geeft een indicatie van de werkelijke kosten die in een offerte vooraf wordt overlegd. Daarnaast zijn er nog vliegticket kosten. Deze nemen af als je ons bureau in staat stelt relatief vroeg te boeken naar Suriname. Aan de bedragen genoemd in deze folder kunnen geen rechten worden ontleent.

Intake
Het is belangrijk dat er een klik is tussen ons en dat jouw ontwikkelvraag aansluit bij mijn expertise. Als ik denk dat ik je niet goed kan helpen dan zal ik dat ook zeggen. Daarom is een intake van belang. Het liefst zie ik dat een team van 3 tot 6 man zich aanmeldt. Dat maakt het makkelijker om een op maat programma samen te stellen. De exacte data verschillen per keer en zijn bekend bij Dick Bos. Ik ben via WhatsApp op 06 54 20 22 12 het beste bereikbaar. Online of offline kunnen we een eerste kennismaking regelen. 

Aanmelden
De expeditie en training gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 3. Er kunnen zich maximaal 6 deelnemers inschrijven. Je kan bijvoorbeeld beslissen om als directieteam te gaan. In overleg stellen we dan af wanneer we vertrekken. De beste periode is buiten het regenseizoen in oktober. Na inschrijving ontvang je meer informatie en voor aanvang van de reis ontmoeten alle deelnemers elkaar.

Korte beschrijving van het programma in oktober . Actuele data zijn bekend bij Dick Bos.

  • Dag 1 (Za) Vertrek van Schiphol en aankomst. We verblijven bij een inheemse familie langs de oever van de Suriname rivier nabij het Brokopondo meer.
  • Dag 2 (Zo) Introductie van het ‘Back to Basics’ programma en tocht naar het Brokopondo meer. Vissen, eten en overnachten op het meer.
  • Dag 3 (Ma) Vertrek naar Atjoni en per korjaal naar de dieper gelegen jungle van de Amazone.
  • Dag 4 (Di) Jungle expeditie te voet in het regenwoud nabij Ping Pé. Overnachting in de jungle.
  • Dag 5 (Wo) Vissen en trainingssessies en reflectie rondom ‘Natuurlijk Coachend Leiderschap in de dieper gelegen jungle.
  • Dag 6 (Do) Vissen en trainingssessies en reflectie rondom ‘Natuurlijk Coachend Leiderschap in de dieper gelegen jungle.
  • Dag 7 (Vr) Jungle expeditie vroeg in de ochtend en binnenlandse terugvlucht. Overnachting in Paramaribo.
  • Dag 8 (Za) Terugvlucht.
Impressie van de expeditie : Training 'Natuurlijk Coachend Leiderschap' in de Surinaamse jungle